My own fashion story

Recept på min tzatziki

Tzatziki

Det du behöver är:
1 cream fraiche 5dl
2 gurkor
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
salt

Börja med att hälla oljan i en skål (den skålen du hela tiden ska använda) och pressa i vitlöken och blanda runt med oljan. Salta gärna lite också. Detta kommer göra så att smakerna från vitlöken kommer ut bättre. Nu är det dags att skala gurkorna, för att göra det enklare så dela gurkan på 2 delar. Skala inte bort allt skal då det är otroligt nyttigt och smakrikt men ta bort en del.

När detta är klart så är det dags att riva ner gurkorna i en sil eller durkslag. Använd dig nu av de stora hålen i rivgärnet så du får lite större bitar av gurkan!

När du har gjort det så är det dags att salta, och var inte rädd för att salta nu för saltet kommer att hjälpa vattnet från gurkan att dra ut sig vilket är väldigt viktigt. För det du ska göra efter du har saltat är att försöka få ut så mycket av vattnet som möjlig. Använd dig av händerna om det behövs! Låt gärna gurkan stå ett tag där efter så allt verkligen dras ut från gurkan.

Nu ska du blanda ner cream fraichen i vitlöken och blanda omkring. Blanda väldigt väldigt väldigt försiktigt, vänd det lite fram och tillbaka. Cream fraich blir gärna rinnigt och om den blir det så har du i stort sätt förstört hela tzatzikin. Sen är det dags att blanda ner gurkan i cream fraichen som har fått och tagit åt sig av alla smaker från vitlöken och oljan/saltet.

Nu är det otroligt viktigt att man vänder ner gurkan otroligt försiktigt. Låt det ta tid, hellre det så du får en perfekt och god tzatziki! Låt den stå i kylen ett tag, jag skulle rekomendera så länge som möjligt. Så gör gärna tzatzikin innan du börjar med resten av maten. Ju längre den får stå desto godare kommer den att bli då den hinner dra upp alla smaker!

Tzatziki passar perfekt till grillat men även mycket mer. Tzatziki är också sjukt gott till en god sallad tex! Är du trött på den typiska bearnaise såsen som man oftast använder när man lagar en köttbit tillsammans med potatisklyfter? Byta ut bearnaisesåsen mot denna otroligt goda tzatzikin och jag kan lova er, att den kommer smälta så god den är och så perfekt den passar till kött, sallad m.m!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas