My own fashion story

Kategori: BALI

SIDEMEN

SIDEMEN -  återigen tog vår bilresa ett ex antal timmar mer än vad vi hade förväntat oss. Men när vi väl kom fram så blev vi alla otroligt positivt överraskade då vårt nya boende var helt otroligt vackert. Vi hamna dock mitt ute i djungeln men det gjorde oss inget ont, nästan tvärtom. Det kändes så skönt att komma från alla moped ljud, alla turister till bara djur och natur. Vi spenderade 3 nätter här och vi slappade och kopplade av som aldrig förr, stängde av alla tankar och bara njöt för första gången på länge! Vi valde att hyra en moped som skulle ta oss ner till en strand som skulle vara jätte känd, white sand beach. Detta skulle ta oss ca 45 minuter men för oss tog det över 2 timmar och vi alla var otroligt ömma i baken efter denna åktur men gud vad vacker stranden var. Det var sjukt strömt i havet och så klart blev jag uppspolad av en jätte våg så där la jag uppe på land som en strandad val, blev ett gott skratt samt 20 kilo sand i min bikini trosa.. Vi fick besök av två hundar som mer än gärna skvätte ner oss med sand. Även trots att det var helt oplanerat att åka till Sidemen så är jag glad att detta blev ett av alla våra stopp under vår Bali resa. Det passade perfekt med våra 3 nätter innan det var dags för oss att bege oss vidare mot party ön gili trawangan.

Vårt fina boende :

White sand beach :

övriga bilder :

Q/A - My boyfriend

Vart bor din pojkvän?
-
Han bor i Göteborg så det är ca 2 timmar i mellan oss, jätte jobbigt att inte få vara med han varje dag men samtidigt så kämpar vi båda två hela tiden för att träffas så ofta vi bara kan och det tycker jag att vi lyckas helt okej med. Sen finns det ju saker som kan stå ivägen så som jobb osv..

Hur och vart träffades ni?
-
Vi träffades i Australien under mina första månader i Sydney. Både han och hans tjejkompis åkte med mig och Natalie när vi skulle iväg och farmjobba så då börjades väl allting egentligen. Allt började mer som en fyllegrej och ett intresse för varandra, samt att vi alltid hade det roligt tillsammans men sen blev det bara mer och mer och nu kan jag inte sluta älska killen!

Ska ni resa tillbaka till Australien tillsammans? 
-
Ja det ska vi, vi har många planer på resmål framöver vilket jag tycker är svin kul för det har alltid varit en stor dröm för mig att kunna resa rundor i världen med min pojkvän :)

Hur gammal är han?
-
Han är lika gammal som mig, 21 år. Eller han har inte fyllt år ännu, så jag är några månader äldre än honom. Har hittat mig ett riktigt lammkött hahah ;)

Vilket datum blev ni tillsammans? Och hur länge har ni träffats seriöst?
-
  Hahaha, det roliga är att vi inte riktigt har något klart datum då vi har träffats seriöst sjukt länge och kallade varandra för pojkvän och flickvän innan vi gjorde vårt förhållande offentligt. Vi har diskuterat lite fram och tillbaka om när vårt datum är men vi kom aldrig riktigt fram till något haha! Men som sagt vi har träffats seriöst i flera månader, skulle väl vilja räkna i slutet av januari någon gång? Då det växte från en fling/intresse till att vi verkligen ville ha varandra !

Vad är det finaste / gulligaste du eller han har gjort för varandra?
- Asså nu när jag tänker efter så kan jag inte komma på något gulligt eller fint jag har gjort för honom som är speciellt direkt? Oj vad hemskt.. Nä gud nu måste jag komma på något bra hahah.. Men han har gjort jätte många gulliga och romantiska saker för mig så som att gett mig blommor och tänt upp ett helt rum med ljus. Men det bästa var nog när vi hade haft ett litet gräl som alla par har, och jag var envis och inte ville snacka i telefon angående det (ja jätte barnslig jag vet) då satte han sig i sin bil och körde hela vägen hit? Hur söt? Natalie lurade ut mig och lät mig tro att jag skulle träffa henne men ute på min parkering stod min älskling, 2 h av körning bara för att säga förlåt? Hur underbar kille jag har!!

 

 

Planering av nästa resa..

Idag drömmer jag mig bort till Bali, där hade vi knappt inga bekymmer mer än att klaga på allt vi egentligen inte behövde lägga vår energi åt. Idag tänkte jag sätta mig med en kopp kaffe och börja planera den nya resan. Vi har inte riktigt något bestämt det ända vi har snackat om är att åka till Thailand i 2-3 veckor innan vi begär oss vidare till Australien för vårt andra år. Ska verkligen göra denna resan så mycket bättre än min förra trots att det finns många saker jag är nöjd med där också så kan man alltid göra det bättre. Nu har vi till exempel mer kunskap om landet, om vart  vi verkligen vill någonstans samt vad vårt syfte ens är med resan! 

UBUD

Resan hit tog sitt lilla tag på ca 2 h. Med dessa vägarna så kändes det som en hel evighet.. Och när vi väl kom fram så tog det inte lång tid innan besvikelsen smög sig fram. Det var inte alls som vi hade våra förväntningar till att det skulle vara. Vårt boende var det vi hade betalat mest för hittils och visst, det var fint men inte som vi hade förväntat oss då bilderna hade visat annat. Det tog inte lång tid innan jag satte mig ner och sökte upp fakta om ubud, aktiviteter som snabbt kunde göra vår besvikelse mer mättad. Vi åkte och kollade på deras kända risfält, monkey forest och ett underbart vattenfall. Och jag måste medge att dessa platserna var otroligt vackra att se men det mesta utöver det och runt om var inte så jätte speciella. Vi käkade på ett otroligt gott italienskt ställe minst en gång om dagen, med en otroligt mysig utsikt. Njöt av live musik, skrattade oss igenom all vår stress vi hade med vår otroliga ekonomiska kris, vaknade av ödlorna som gärna besökte oss under nätterna, blev otroligt solkyssta och ihjäl skrämda av aporna som mer än gärna klättrade upp på Mikael. Skönt nog så valde vi att fortsätta vår resa och nöja oss med våra 3 nätter i Ubud, nu såg vi fram emot vår bilresa på 1 timme som skulle ta oss längre ut i Balis underbara natur! Mot pandang bai/ sidenmed, och som traditionen ser ut så var vi bakfulla denna gången också ;)

 

Det fina vattenfallet

Tips :
- Stanna inte förlänge
- Räcker med ca 2 nätter
- Besök : vattenfall, monkey forest och de underbara risfälten
- Se upp för trafiken, den är galen som överallt annars i Bali
- Det är billigare än vad det var i Uluwatu och Seminyak

 

Risfälten :

 

Monkey forest :

 

Övriga bilder :

Min sjuka bränna som jag var så stolt över haha..

ULUWATU

Resan hit från Seminyak tog ca en timme men vi hade en otroligt behaglig driver så det var inga större problem. Det var så skönt att få lämna Seminyak i hopp om att få se lite finare ställen i Bali. Vi hade bokat in ett boende i 3 nätter på ett otroligt mysigt hotel där vi skulle få bo i bungalows. Det var ett otroligt lugnt och fridfullt ställe och det räckte verkligen med våra 3 nätter här. Vi passade på att hänga vid vår mysiga och fina pool och bli solkyssta. Många timmar tillbringades här, älskade att ligga vid madrasserna och bara lyssna på musik, dag som kväll.

Först hade vi planer på att resa vidare till en annan stad men vi var verkligen inte klara med Uluwatu ännu så vi bokade in oss på ett annat hotel där vi även träffade några andra svenska. Vi hyrde mopeder som vi körde runder på under dagarna och kvällarna, jätte billigt och så smidigt. Otroligt mysigt men trafiken här är helt galen, så se upp för alla hundar och kor som utan problem kan gå mitt på vägen. Vi höll oss så mycket som möjligt i bingin då det fanns mycket finare ställen här än i resterande uluwatu. Dagarna bestod mestadels av strandhäng, solnedgångar, god mat, vi kollade in deras kända tempel, och levde i lyx på el kabron (som var en lyx resturang där man fick champang, bada i en pool med den sjukaste utsikten, tapas till mat ja you name it!) Jag är otroligt nöjd med min upplevelse i Uluwatu men nu hade det nästan gått en hel vecka och det var dags att bege sig vidare.

Boende :
Bingin family bungalows & Bingin inn

Tips :
- Hyr mopeder
- Ät på Juwa juice, underbar mat
- Se solnedgångar så ofta du bara kan
- Unna dig på El kabron
- Åk till padang beach
- Se templet men se upp för aporna
- Gillar du att surfa så är Uluwatu perfekt
Räcker med 5-7 dagar

 Padang beach :

El kabron :

Templet :

Random bilder + en annan stran jag inte minns namnet på :

SEMINYAK

Vi landade i denpassar och tog en taxi till Seminyak, detta tog ca 30 minuter från flygplatsen. Vi åkte igenom massa små gator som inte var dom finaste, men när vi väl kom fram till vårt hotel så ändrades hela synen, gatorna utanför var ganska smutsiga men vårt hotel var ett paradis. Har verkligen aldrig bott på ett sådant sånt hotel och man blev verkligen servad med lyx. Våra dagar i Seminyak bestod av dagar på stånden, vid poolen, bad, god mat och självklart en del shopping. Kvällarna gav oss live musik vid stranden, otroligt mysiga uteserveringar, drinkar, och otroligt fina utsikter. Den bästa upplevelsen i Seminyak måste vara vår dag på spa, där vi fick fotbad, helkropps massage, skrubb, mask och body butter för ca 40 dollar = 240 kr ( och då var detta ett lyxigt spa, man kan finna spa för ca 25 dollar = 150 kr men då kan man inte förvänta sig lyx heller ) Det tog otroligt många timmar för att återhämta dig från denna underbara upplevelsen, men det är ju precis så det ska vara så jag klagar absolut inte. Maten i seminyak var också en stor bonus, där var verkligen inte en måltid som inte smakade sjukt bra. Efter våra 3 nätter i Seminyak så var det dags att lämna, bakfulla med McDonalds till frukost. 

 

Boende : Ping hotel 
- Adress :  Jalan Camplung Tanduk No 28, 80361 Seminyak, Indonesien
Spa : The breezes Bali Resort & Spa
- Adress : Jalan Camplung Tanduk No. 66, Seminyak, Kuta, Badung, Bali, Indonesien

Tips 
Spa, Helt klart!
- Häng på stranden under kvällarna, Otroligt underbart!
- Ping hotel, Bästa hotel upplevelsen i Bali. 
- Shoppingen, ifall man gillar marknader. 
- Maten, Varje resturang hade sjukt god mat.

Skulle rekommendera att stanna i Seminyak i max 3 dagar, finns inte så jätte mycket här att uppleva men det är en otroligt bra första punkt och jag ångar verkligen inte att vi valde att ta ett stopp här under vår Bali resa. 

 

BALI

Herregud, jag lämnade helt och hållet allt skrivande åt sidan. Inte för att jag direkt har saknat det, fram tills nu. Samt att jag finner fler anledningar till att faktiskt vilja skriva ner allt, nu när allt redan efter dessa två veckor börjar bli så suddigt. Och verken vill jag eller tänker jag glömma dessa minnena från alla dessa äventyr. Så låt oss gå tillbaka, låt mig ta er tillbaka till mina 3 veckor i Bali! 

Ny resa, nya äventyr och ett nytt kapitel. Men vad skulle allt detta vara utan lite trubbel först? Det började med att vi missade vårt första flyg, eftersom att vi läste av tiden helt fel, ett dumt misstag. Det stod att flyget skulle gå 12.35 men vi missade helt att det stod AM och inte PM. Detta slog då Mikael runt 02.00 på natten så då var ju flyget redan gånget. Det var bara att boka om flyget och verkligen se till att hålla rätt på tiden denna gången. Vi kom i tid och skulle äntligen få åka tillbaka efter en extra vecka i Darwin, Men vårt trubbel stannade inte där. Vi hade bara bokat en one way biljett då vi inte var säkra på ifall att vi ville stanna 2 eller 3 veckor i Bali. Men självklart så var detta en regel för att få komma in i landet. Vi fick sätta oss ner, slå våra kloka huvuden ihopa och komma fram till en lösning, vi hade ca 1 timme på oss innan check in. Efter många tankar så blev det bestämt och bokat, efter 3 veckor i Bali så skulle vi landa i Melbourne. Efter 4 timmar var vi äntligen framme i Bali utan några fler konstigheter! (trodde aldrig att vi skulle lyckas komma fram) 

- kommer att skriva ett inlägg om varje ställe vi besökte samt lägga upp så många bilder därifrån som möjligt. Nu valde jag bara några ramdom från min nikon kamera. Som sagt, mer ska komma inom kort. 

Övrig information angående Bali :
- Valuta : IDR 
10.000 IDR = 1 AUD = 6 KR
100.000 = 10 AUD = 60 KR
100.000.000 = 100 AUD = 600 KR

- Det finns Wi-Fi i stort sätt överallt.
- Allting är otroligt billigt, eller iallafall det mesta.
- Hur lätt som helst att hyra mopeder, och en hel dag kostar mellan 8 -10 AUD 
- Glöm ej att pruta på det mesta, speciellt taxi (taksi) och på marknader.

Upp