My own fashion story

Kategori: MATLAGNING

vegetarisk middag

Denna rätten kan man även göra till köttälskare och ha i nötfärs i stället för svampen. Men nu valde jag göra detta på mitt egna sätt och det blev otroligt gott. Kan även passa på att påpeka att jag skulle haft spenat pasta till som hade matchat lite bättre med färgerna men var lite små stressad i köket igår så råkade hälla i tomatpastan istället haha. Så det ser ut som en halloween färgad tallrik, men vad gör det ?

Du behöver (4 pers):
4 gula paprikor
körsbärstomater
2 gula lökar
svamp
ruccula sallad
sparris
olivolja
cashewnötter
Tillbehör:
pasta

Gör så här : Sätt ugnen på 200 grader och skär av ett lock på paprikorna. Ta ur alla kärnor. Där efter så delar du tomterna på mitten och lägger detta tillsammans med nötterna i en ugnfast form. Häll lite olivolja över allt och blanda till. Under tiden detta står i ugnen i 20 minuter så stek svampen , därefter löken. När detta är klart så tar du upp formen och lägger paprikorna på ett enskilt fat. Ta svampen och löken och blanda tillsammans med nötterna och tomaterna. Hacka rucculan och blanda med i resten av ''röran''

Fyll sedan paprikorna med röran och riv ost till toppen innan du sätter på locket. Tänk på att smaka av med salt och peppar hela tiden så du får till den där perfekta saltan i maten! Lägg paprikorna fyllda med lock på i en ungfastform och höj ugnen till 225 grader. Därefter så ska dom stå inne i 10-15 minuter till. Under tiden, börja med pastan. Stek sparrisen i smör och salta lite försiktigt.

Sen är det bara till att servera! Jag valde att servera med paprika locken vid sidan om som en dekoration! Använde även en del av röran till pastan för att få det att se snyggt ut samt lite mer smak, detta är otroligt gott!!!

 

nya taco skålen

I söndags när jag gjorde tacos så valde jag att testa de nya taco skålarna som finns att köpa nu. Det är vanligt tacos bröd fast formade som en skål, man kan välja att ha dom lite snabbt i ungen eller äta dom som dom är. Detta var verkligen en stor hit! Det var as gott, enkelt och ingenting trillade ut så detta rekomenderar jag verkligen till alla tacos älskare där ute Kommer utan tvekan att välja detta före vanligt tacos bröd varje gång!

taco kväll

I söndags så stod jag för maten ännu en gång men denna gången fick det bli något enklare. Tacos!! Älskar tacos då det är enkelt, gott och otroligt varierande vad man nu än väljer till. Jag äter inget kött i mina tacos då jag för det första inte ens gillar kött men för det andra så är det så sjukt mycket godare utan kött i. Jag använder taco sås i botten och sen fyller i allt annat jag vill ha samt så har jag lite klickar av cream freach. Ibland gör jag vitlökssås till vilket jag gjorde denna gången men valde att inte ha det i, men annars är det otroligt gott!

Letar du efter en snabb men god middagsrätt?

Jag stod för matlagningen här hemma igår! Som ni vet så älskar jag att laga mat och älskar att testa på nya saker och rätter. Igår så blev det en korvgryta med tomatsås, denna rätten har jag dock gjort flera gånger innan och älskar den då den innehåller en väldigt ovanlig ingrediens som passar alla dessa smakerna perfekt!

Du behöver(4pers):

550g falukorv
2 askar körsbärstomater (250g)
2 krm salt
6 msk flytande honung
6 msk olivolja
riven ost
färsk strimlad persilja
Rödlök
Tillbehör
pasta

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175grader. Lägg tomaterna i en ugnssäker form, salta och strimla sedan över honungen och olivoljan och rör om så att allt blandas och så att tomaterna får en ''marinad'' Sätt formen mitt i ugnen och tillaga i ca 20 minuter.
2. Ta ut tomaterna och sätt ugnen på 225 grader. Skär korven i bitar , skär löken i storleken som du vill ha bitarna i. Lägg i det i formen och blanda runt tomaterna och såsen över korven och löken. Strö sedan ost över, och hacka lite persilja och strö över. Tillaga ytterliggare 10-15 minuter, tills korven är genomvarm och osten har fått en fin färg.

3. Garnera med persilja och servera tillsammans med pasta. Godast med färsk pasta och gärna lite större pasta bitar!

till lunch så blev det..

Till lunch så gjorde jag en otroligt god räkmacka! Istället för att ha vanlig isbergssallad så hade jag färska spenatblad, detta var verkligen godare än att ha isbergssallad samt mycket nyttigare. Hade tyvärr ingen färst dill hemma för isåfall hade jag mycket hellre föredragit det men det fick bli dillkrydda istället. Det fungerade också men hade varit godare med färsk. Valde ett mellan mörkt bröd för att göra det lite nyttigare, dock så gillar jag inte mörkt bröd men detta var faktiskt gott!

champinjoner med chilli ,räkor ,dill och pasta!

200g champinjoner1 rödlök
1 vitlöksklyfta
0,5 msk olivolja
0,5 dl vitt vin
3 msk skaldjursfond
2 dl grädde
150 g sockerärtor
räkor

Peppar
Färsk dill
Band pasta

Gör så här: Börja med att skicka champinjonerna , hacka löken och vitlöken. Strimla sedan chillin och fräs allt i olja.

 

Tillsätt sedan grädde, fond och låt det puttra i några minuter. Skär sockerärtorna i halvor och lägg ner och låt sjud i 2 minuter till.

(börja med pastan)
Jag valde att ha räkorna i lite olivolja och vitlök för att få dom lite marinerade. Sen är det dags att tillsätta räkorna/käftor vad man nu än föredrar tänk nu på att det inte ska koka för då blir dom sega lite bara små puttra. Smacka hela tiden av för jag pepprade ganska ordentligt för att få till den smaken som jag sökte! Jag hade även i lite dill och sen resten till sidan om.

Detta blev sjukt gott och kommer verkligen göra detta flertals gånger till, receptet hittade jag på BBjulias instagram.